login

 Sepia är på paus. Undan hittar du lite minnen men checka också VIDEO sidan! Livet är en Flod.

 

Sepia på Tammerfors Biennale

28.2.2014

TRE_BIENNALE_LOGO_Image.jpg

Sepia har äran att delta i det prestigefyllda festivalens Tammerfors Biennale officiella program. På fredag 11.4. väntas en intressant helhet på kulturcentret Telakka, då Sepia och Ice Loving Animals stiger på scen. Biennalens egna prognoser utlovar "Folkpop, proge och jazzigt värre". Nedan ett avsnitt från Tammerfors Biennalens egna programtext (på engelska):

"The wonderfully expressive voice of Victoria Lindqvist and Lauri Schreck’s mastery of the guitar form the core of Sepia, a combo that blends folk music with pop and progressive rock. Ice Loving Animals, on the other hand, is a soul food combo that serves up imagined dances from the Balkans, some sort of jazz and very curious progressive rock."

 

Sepia förbereder sig för kommande inspelingar av nytt album

I januari börjar inspelningarna av Sepias andra album. Det finns mycket inspiration i luften och det är välidgt spännande att se åt vilket håll låtarna för oss. Blir det mer akustisk eller kanske electro intryck, sjunger också Lauri in någonting och kommer kantele (detta mystiska instrument som Lauri figurerat i media med under sista tiden) finnas på skivan?

 

Skön kväll på Vuotalo

11.11.2013

Tack alla i publiken oh tack också hela personalen i Vuotalo! Ni gjorde vår kväll underbar!   River.jpg

Bilder från Malmitalo spelningen

25.9.2013

Sepia spelade på Malmitalo i Helsingfors. Vilken härlig stämning det var! Tack alla ni som var där.  Här nedan några bilder.

 bandi_1.jpg

 

 

 

 

 

Sepia i Helsingfors i konstens natt 24.8

24.8.2013

Härlig spelning på Etnoespa festivalen!

sepia_hyva_meininki_1

sepia_taiteiden_yo_1

lauri_1vicke_tunnetta_1

Sepia styr kursen mot Sverige

20.4.2013

I mitten av maj reser Sepia till Stockholm för att träffa gamla och nya bekanta. Sepia har etablerat samarbete med nya svenska samarbetsparter som verkar rent ut sagt toppen! Det kommer alltså att hända en hel del på den svenska live-fronten i höst, vill vi lova. Med tanke på både Sepias språk och själ smakar det väldigt bra att få möta svensk publik. Det är inte en vår för tidigt! Kära ni, håll er uppdaterade på denna sida, vi återkommer!

Hälsningar från Toronto!

1.3.2013

Sepia har nyss kommit hem från Toronto och en hisnande festivalupplevelse på Folk Alliance International i februari. Något omtumlade damp vi plötsligt ner i en helt ny gemenskap — nästan som en stor familj under samma tak. I slutet av veckan hade vi nya kompisar bestående av agenter, turnémanagers och artister på andra sidan Atlanten.

Sepia uppträdde live med fem konserter under den lika många dagar långa konferensfestivalen. Som enda finländska artister på årets festival fick vi en hel massa positiva kontakttaganden och ett oerhört varmt mottagande! Det officiella showcaseprogrammet innehöll allt mellan himmel och jord. Bland de privata showcasearna som pågick nätterna igenom, fick vi både se och ge ännu mer! Eller vad sägs om våra nya vänner Gangsta Grass, som friskt kombinerar bluegrass med hiphop, eller den underbara sångar-låtskrivaren Laura Cortese, som tillsammans med sitt rytmiska stråkband genast gjorde intrång i våra hjärtan. 

Folk Alliance är en internationell organisation som samlar folkmusiker och andra professionella med särintresse för folk och traditionell musik (i bred bemärkelse). Folk Alliance Internationals verksamhetsledare Louis Meyers var tidigare en central figur i den kända showcasefestivalen SXSW i Austin. Över ett decennium sedan fick han nog och ville skapa ett mera personligt sammanhang med mindre betoning på storindustri och mera fokus på gemenskap och positiv samverkan. Resultatet är ett seriöst evenemang med både stigande artister och etablerade namn (bl a Judy Collins var med i gänget och spelade en liten exklusiv konsert), tillsammans med musikindustrins centrala figurer, festivaler, agenter och radiokanaler samlas för att spela och njuta tillsammans. Gemenskapen har vuxit till sig och i år deltog över 2 000 delegater i festivalen. Enligt vår mening motsvarar det här det bästa formatet för att etablera långvariga och seriösa relationer för kommande samarbete! 

Smakprov från våra senaste demoinspelningar, varsågoda!

 21.2.2013

A_SepiaPromo2-omslagsbilden.jpgKÖP SEPIA - FLOD

Genom att klicka på bilden kan du beställa Sepias debutalbum direkt från Y7-Productions.

"Flod närmar sig perfektion" / SOUNDI

"Mest iöronfallande är begåvningen. Lindqvist har en     fantastiskt
flexibel och klar röst, och hon är verkligt bra på att berätta
historier. Schreck igen är en ovanligt kunnig gitarrist." /  Helsingin Sanomat

 

 

Y7-PRODUCTIONS PÅ MIDEM 2013 I JANUARI.

30.1.2013

Lauri Schreck

Sepia och Y7-Productions var närvarande på Midem-konferensen i Cannes, Frankrike, under tiden 26–28.1. Vår främsta målsättning på MIDEM var att hitta intressanta kontakter inför Sepias och LSB:s kommande album som släpps ut också untaför Finland, och det känns verkligen som att vi nådde våra mål. Det kom att bli en värdefull debut för Y7-productions på Midem. Lauri fick även chansen att spela på en privat showcase på lördag och många tog sig tid att ta del av Sepias musik! Finska kvällstidningen Iltasanomat noterade också Lauris spontana showcase-äventyr.

Midem_Schreck_Iltasanomat.jpg

 

 

Sepia spelar på Folk Alliance, Toronto (CA) i februari

2.1.2013

FA_logo_2013_FINAL_9_-thumb200x200.jpgVi är glada att kunna bekräfta att Sepia utvalts som officiell showcaseartist till den 25:e Folk Alliance-konferensen, som i år hålls i Toronto, Kanada.

Den officiella showcasekonserten hålls fredagen den 22 februari 2013 klockan 22:00 i Stevenson room på Delta Chelsea Hotel, där också hela konferensen äger rum. Den internationella konferensen samlar 2000 professionella inom musikbranschen och -industrin, och är således en av Nord-Amerikas största showcasefestivaler.

Utöver den officiella showcasekonserten, uppträder Sepia med både akustiska och icke-akustiska privata showcasear under festivalen. Mera info att vänta snart!

Om du vill träffa oss under vår vistelse i Toronto eller kring Folk Alliance-konferensen, låt oss veta!

Sepia ist ein Berliner!

sepia_berlin.jpg

6.12.2012

På tisdag hade vi äran att uppträda i hjärtat av Berlin. Sepia gjorde en konsert för fullt hus på jazzklubben b-flat, och stämningen kunde knappt ha varit bättre! Från publiken hördes "We love you" -rop trots att största delen av alla på plats inte förstod ett ord av den svenska lyriken. Michelberger Hotel med det närliggande Nano Falafel stället erbjöd inspirerande omständigheter för en hel del kvällsjammande och sparkade även igång lite nytt material! :) Några nya låtar hade också premiär på b-flat.

Stort tack till Finlandsinstitutet i Berlin, som bjöd in oss och gjorde hela resan möjlig!

 

 

Sepia goes caféteater på Esbo stadsteater

A_SepiaPromo1.jpg

 

Det är igen dags för Sepia att äntra scenen. Måndagen den 12.11.2012 uppträder Sepia på Esbo stadsteaters Elävän laulun klubi. Konserten är i Revontuli-hallen, biljetter 15 € från Esbo stadsteaters biljettjänst (09) 4393 388 (må-fre kl 11-17) eller Lippupiste. Kom och låt dig hypnotiseras av Sepias intensiva närvaro i en avslappnad miljö!

 

Sepia öppnar Musik & Talang i Vasa 21.9.12

musik_talang.jpg

Sepia ombads öppna årets Musik & Talang i Vasa. I fjol väckte Sepia mycket intresse med sin showcasespelning på samma evenemang. Nu är det dags att återvända till Österbotten igen. Vi hoppas att Vasa bjuder på sina finaste sidor!

Sepia uppträder fredagen den 21.9 kl 13 på konferensöppningen.

Sepias återkomst!

1.9.2012

Sepia är igen eld och lågor och hösten för med sig många intressanta evenemang, både inrikes och på den internationella arenan. Sepia har några najs gigs i huvudstadsregionen, bl.a. på Klubb Piritta, på Nationalteaterns Lavaklubi och på Esbo stadsteaters klubb för levande sång. I december reser Sepia till Berlin och till vintern har det redan kommit en festivalinbjudan till andra sidan Atlanten. Håll alltså koll på höstens händelser och konsertkalendern, och känn dig VÄLKOMMEN på konserterna!

Slutsålt på Hangö teaterträff!

9.6.2012

Hangö är som känt Finland soligaste stad. På årets festival var vädret ganska ruggigt och svalt, men stämningen het och gnistrande.

Sepias konsert på festivalen var slutsåld. Stämningen var härlig, för det vill vi tacka ER, fina publik! Nu går Sepia på ett litet sommarlov och Victoria på mammaledigt. I höst ses vi igen!

sepia_hanko_6.jpg

sepia_Hanko.jpg

 

Hälsningar från TMW!

1.4.2012


31032012896.jpgTallinn kunde inte ha tagit bättre hand om oss. Festivalarrangemangen löpte klanderfritt, överallt möttes vi av glad och hjälpsam personal som fick oss att känna oss som högt värderade gäster och främst av allt publiken som gav våra konserter en härlig glöd! På dagen fick vi chansen att uppträda för en SMOCKFULL hotellsvit (bilden är från soundchecken till den), och kvällens gig på Kodu Bar kändes hypnotisk. Vi hade också några spännande möten som kanske för oss till en del intressanta ställen i världen, men mer om detta senare! Tack Tallinn!

 

Sepia på Tallinn Music Week 31.3.

22.2.2012

logo-tallinn-music-week.png

Idag lanseras artisterna för internationella showcasefestivalen Tallinn Music Week 2012, som arrangeras för fjärde gången i Tallinn 29-31.3. Sepia deltar i festivalen med två showcasekonserter, en kortare spelning kl 15:30 på Nordic Hotel Forum och kl 23:15 på Kodu Baar (längre showcasekonsert). TMW är en samlingspunkt för internationella musikindustriaktörer och en musikfestival med 120 artister. Förutom spelningarna kan du också träffa Sepia på TMW-konferensen under fredag och lördag. Vi ses!

Sepia uppträder på Haavisto Folk 2.2.2012

27.1.2012

Sepia uppträder på Haavisto Folk 2012 -stödkonserten på Kulturfabriken Korjaamo i Helsingfors torsdagen den 2.2. Konsertens intäkter går oavkortat till förmån för Pekka Haavistos presidentkampanj. Biljetter via Tiketti eller Lippupiste. Kolla in listan på övriga artister på Haavisto Folks facebooksidor! På plats är också Pekka Haavisto och Antonio Flores.

 

Video: Sepias konsert på Musikhuset!

15.1.2012

Sepia spelade för full sal på Musikhuset 15.12. Den avslutande FLOD TOUR-konserten filmades in och sändes på SIbaTV. Videon går nu att se på SibaTV:s sidor!

Din FLOD-beställning hinner ännu fram till jul!

21.12.2011

Du kan köpa Sepias kritikerrosade FLOD-album genom att fylla i beställningsformuläret på websidorna för priset 19,90 €. Skivan skickas till din adress per post med faktura. Om du gör din beställning idag eller imorgon, torde beställningen hinna fram innan jul! 

FLOD-albumet fick rosor av Helsingin Sanomat

HS 21.12.2011

HS

Sepias konsert på Musikhuset to 15.12.

14.12.2011

Sepias konsert på Musikhuset (Blackbox) torsdagen den 15.12.2011 kl 19, är höjdpunkten för FLOD TOUR-skivreleaseturnén. Du kan köpa biljetter från Lippupiste (15/10/5 € + serviceavg.). Välkommen!

 

Ny Sepia-video: Stor (FLOD TOUR 2011)

8.12.2011

 

Välkomna till Sepias nya websidor!

7.12.2011

Sepias officiella websidor har äntligen lanserats på adressen www.sepia.fi. Websidorna uppdateras kontinuerligt, och på dem kan du redan nu följa med nyheter om Sepia, om kommande konserter och bekanta dej med gruppen med hjälp av bio, vido eller foto. Konsertkalendern och Köp-sidornas funktioner uppdateras under de närmaste dagarna. Du kan också följa med Sepia på Facebook www.facebook.com/sepiaensemble och YouTube www.youtube.com/sepiaensemble. Om du har kommentarer eller frågor, tveka inte att ta kontakt!